10421315_847065881983588_7398524939139874507_n

КРАЩІ МЕТОДИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ОБЛИЧЧЯМ ВДОМА 

Зів’яла шкіра, нечіткі риси обличчя, зморшки – звичні ознаки неминучості. На жаль, повністю уникнути цих неприємностей неможливо. Але свої маленькі хитрощі у боротьбі за красу мають у бути у кожної жінки . Про найефективніші методи - у наступних чотирьох пунктах.

1.Мед
Мед давно відомий своїми унікальними лікувальними властивостями. Підвладні йому і зморшки. Мабуть, неможливо знайти інший продукт, настільки насичений вітамінами і іншими корисними для організму в цілому, і для шкіри зокрема, складовими. Наприклад, до гарних результатів призводить регулярне використання маски з натурального меду, подрібнених вівсяних пластівців і міцної заварки чорного чаю. По одній ложці кожного інгредієнта змішуються, після чого до кашки додається 2 столові ложки охолодженого молока. Маска не тільки підтягує та омолоджує шкіру, але і відновлює здоровий колір обличчя. Зморшки з'являються не тільки на обличчі, тому боротися з ними необхідно комплексно. Можна скористатися рецептом знаменитої Клеопатри, яка підтримувала свою шкіру в тонусі за допомогою медово-молочних ванн. Один стакан меду змішується з літром гарячого молока і додається в теплу ванну. Це ефективний засіб не тільки омолоджує шкіру, позбавляючи її від зморшок, але і чудово розслабляє.

2.Мигдаль
Мигдалевий горіх славиться не тільки своїми кулінарними, але і косметологічними особливостями. Стародавні римлянки ніжилися в ваннах з молока і мигдалевого масла, а наші сучасниці із задоволенням використовують засоби на основі ароматного горіха в боротьбі зі зморшками і в'ялістю шкіри. Для дієвого засобу проти зморшок знадобиться 15 грам солодкого мигдалю, змішаних з 5 грамами мигдалю гіркого. Органічнепоєднанняцихдвохвидівгоріхадозволяєдомогтисянайкращогоефекту в боротьбі зі старінням. Мигдалеву суміш необхідно залити теплою водою, після чого очистити від шкірки, протерти через сито і розвести літром очищеної води з додаванням 100 грам меду. Таке молочко варто використовувати в якості тонізуючого лосьйону двічі в день.

3. Картопля
Ви знаєте 100 страв з картоплі? Але чи варто обмежувати можливості коренеплоду тільки гастрономією? Картопля - кращий друг молодості і краси! Він з однаковим успіхом усуває набряки, знімає роздратування і позбавляє від передчасних зморшок. Для позбавлення від мімічних зморшок можна скористатися простим, але дієвим рецептом – покласти під очі на 20 хвилин тонкі скибочки сирого очищеної картоплі. Така нескладна маска вразить ефектом з першого ж застосування. Можна і дещо ускладнити процедуру. Наприклад, відварити картоплю і розім'яти його з додаванням відвару. Пюре накладається на очі на 10-15 хвилин, після чого змивається ледь теплою водою. Безвідмовно в боротьбі з віковими складочками спрацьовує маска з відвареної картоплі та домашньої сметани. 20-хвилинна маска допоможе омолодити, просочити і оздоровити шкіру обличчя і шиї.

4. Алое
Хороший ефект в боротьбі з небажаними ознаками старіння дає алое. Унікальні властивості цієї рослини давно відомі в народній медицині. Варто скористатися методами, які століттями допомагали нашим бабусям виглядати молодше. Найпростіший і по-справжньому дієвий рецепт - протирати соком цього цілющого рослини шкіру обличчя перед сном. Змивати натуральний лосьйон не потрібно, і кращевсьоговикористовуватибіостимулюючийсікцьогоулюбленоговсімадомашньогорослини. Для отримання соку досить потримати зрізані і ретельно промиті листя в темному прохолодному місці протягом 2 тижнів. Після – віджати сік, наповнений життєвою силою, і використовувати його в косметичних цілях. Крім спрощеної процедури чистого застосування алое можна скористатися й іншими народними рецептами. Наприклад, протирати шкіру, що в'яне двома столовими ложками соку алое, змішаними з яєчним жовтком. Така маска змивається через 15 хвилин після нанесення, даруючи шкірі відчуття свіжості і молодості.

Виконуючи ці нескладні процедури, ви зможете довгий час зберегти молодість своєї шкіри, залишаючись привабливою. Жодна зморшка не посміє з'явитися на вашому обличчі, якщо Ви будете правильно доглядати за шкірою, повноцінно харчуватися, дотримуватись режиму сну і роботи.