Проект «Комітету Стандартів Салонів Краси»

РІВНІ КВАЛІФІКАЦІЇ

МАЙСТРІВ МАНІКЮРУ

напрямку «Нігтьова естетика»

спеціалізація «МАНІКЮР»

 

§ 1. Передмова

1. Даний документ регламентує отримання кваліфікації майстрів манікюру. Будь-який майстер, незалежно від освіти, стажу, може претендувати на відповідний рівень кваліфікації. Майстер отримує сертифікат про рівень кваліфікації після проходження процедури підтвердження кваліфікації.

2. Кваліфікація майстра підтверджується на підставі всього не формального навчання і навичок, отриманих протягом кар'єри.

3. Початківець майстер може отримати сертифікат 6-го рівня кваліфікації:

- через процедуру підтвердження кваліфікації;

- при отриманні базової освіти на базі акредитованого КССК суб'єкта освіти (курсів, школи).

4. КССК проводить підтвердження кваліфікації відповідно з європейським досвідом, коли підтвердити свій рівень кваліфікації можна будь-якому майстрові, не залежно від отриманої неформальної освіти, стажу, досвіду, заслуг.

5. Процес підтвердження кваліфікації КССК має єдину мету - підтвердити всю формальну і не формальну освіту, яку отримав майстер за час кар'єри і, як підсумок, оцінити свій реальний рівень кваліфікації.

6. Проходячи первинне (початкове) навчання, на базі акредитованого КССК суб'єкта освіти, слухач має можливість разом з дипломом навчального закладу отримати 6-й рівень кваліфікації по системі КССК.

7. Для підтвердження кваліфікації майстрів розроблено 6 основних кваліфікаційних рівнів, від 6-го - низький до 1-го - високий:

1 рівень - Майстер-експерт міжнародного рівня

2 рівень - Майстер-експерт національного рівня

3 рівень - Майстер манікюру вищого класу

4 рівень - Майстер манікюру 4-го рівня

5 рівень - Майстер манікюру 5-го рівня

6 рівень - Майстер манікюру 6-го рівня

8. У документі використовується ряд термінів в такому значенні:

8.1. -«документи, що засвідчують отримання спеціальної освіти»- дипломи, сертифікати та інші документи, отримані майстром в процесі навчання, кар'єри.

8.2. -«підтверджений стаж практичної роботи»- підтверджується на підставі трудової книжки, Книги кар'єрного зростання або, в разі відсутності підтверджуючих документів, відлік ведеться з моменту отримання спеціальної освіти. Також за письмовою заявою майстра, вказаною в заявці. КССК довіряє майстру при подачі інформації.

8.3. -«процедура підтвердження кваліфікації КССК»- своєрідний тест, в ході якого майстри відповідають на питання теоретичної частини та демонструють практичні навички (1 або 2 роботи в залежності від рівня). Підтвердження кваліфікації проходить за 3-5 годин, протягом 1 дня. Дата підтвердження кваліфікації визначається після отримання заявки-резюме та повідомляється майстру завчасно. Для 1-го, 2-го рівня кваліфікації проводиться тільки співбесіда. Поетапно процедура підтвердження кваліфікації прописана в документі: «Процедура підтвердження кваліфікації (атестації) майстрів. Напрямок «Нігтьова естетика», спеціалізація «Манікюр».

8.4. -«особливий внесок в розвиток індустрії краси та іміджу країни на міжнародній арені»- внеском майстра є:

8.4.1. публікації в зарубіжних ЗМІ в тому числі на популярних інтернет сайтах;

8.4.2. виступи і перемоги в міжнародних чемпіонатах, рекомендованих КССК;

8.4.3. викладання за кордоном в рамках виставок;

8.4.4. викладання за кордоном на базі шкіл, курсів, як незалежний викладач;

8.4.5. робота технологом за кордоном для міжнародних торгових марок;

8.4.6. суддівство на міжнародних чемпіонатах, рекомендованих КССК;

8.4.7. мати досвід обслуговування публічних людей, зірок шоу бізнесу, кіно, моди за кордоном;

8.4.8. ведення блогу, на який підписані майстри не менше 5 країн. Кількість майстрів з однієї країни не менше 150;

8.5. -«особливий внесок в розвиток індустрії краси в своїй країні»- все вище перераховане, тільки на національному рівні. Пункт 8.4.8. вважається виконаним, якщо на блог підписані не менш як 2000 майстрів країни

8.6. -«акредитовані суб'єкти освіти»- юридичні та фізичні особи, які надають освітні послуги і мають Сертифікат встановленого зразка, виданий КССК.

 

Детальна інформація ТУТ